Solidaritet och medmänsklighet

Solidaritet och medmänsklighet

Den senaste tiden har nynazister och Sverigedemokrater spritt flygblad i vår kommun och försökt motivera varför Strängnäs kommun inte ska ha ett flyktingboende.

Som vanligt när de främlingsfientliga krafterna agerar är det mesta lögn, krystad propaganda och felaktigheter.

Vänsterpartiet står upp för alla människors lika värde.

Vi försvarar en generös asylpolitik för människor i nöd, baserat på solidaritet och medmänsklighet. Självklart ska även vi i Sverige dra vårt strå till stacken för att hjälpa flyktingar från inbördeskrigets och giftgasernas Syrien!

 

Kalla fakta visar

Att under första halvåret 2013 sökte knappt 19 000 personer asyl i Sverige. Av dem var hälften från Syrien, Somalia och Afghanistan.

Att 1,9 miljoner människor har flytt undan krig och giftgasangrepp i Syrien. Flyktinglägret Zaatari i Jordanien är numera landets fjärde största ”stad”. Libanon har tagit emot över 700 000 flyende. Sverigedemokrater och nynazister har problem med att Sverige tar emot 4 000.

Att Migrationsverket står för kostnaderna under hela asylansökningsprocessen. En vuxen asylsökande får 71 kr/dag som ska räcka till mat och allt annat en person behöver.

Vänsterpartiet poängsätter inte människor

De flyktingar som får uppehållstillstånd och vill bo i Strängnäs kommun får förstås samma förmåner och skyldigheter som alla andra. Vänsterpartiet poängsätter inte människor utifrån förmåga att leverera vinst.

Barn som har flytt hit har rätt till skolgång precis som alla andra barn som bor här. Staten betalar 68 000 kr/år för en grundskoleelev (en genomsnittselev kostar drygt 50 000 kr/år, undantaget lokaler och andra fasta kostnader).

”Flyktingbarn från Syrien har inte många anledningar att le” skriver FN:s flyktingorgan UNHCR på sin hemsida. De barn som skulle kunna få chansen till en fristad i Strängnäs kommun kanske finner en anledning att le?

Vänsterpartiet tycker det är självklart att även vår fina kommun ställer upp och tar emot skyddsbehövande flyktingar från det krigshärjade Syrien. På det sättet visar vi vad verklig medmänsklighet innebär!

Vilket land är det vi lever i om vi inte anser oss ha råd att hjälpa ett barn som flyr undan giftgasattacker?

 

Kom med i arbetet för rättvisa och välfärd!

Mariefred: Peter Hjukström, 0730-56 23 19, [email protected]
Stallarholmen: Tanja Henriksson, 070-738 83 55, [email protected]
Strängnäs: David Aronsson, 070-362 70 50, [email protected]
Åker: Björn Karlsson, [email protected]
Ung Vänster: Ibrahim Alkhaffaji, 073-356 96 62
[email protected]

Webbsida: strangnas.vansterpartiet.se
Facebook: Strängnäsvänstern

 

logo 200x200 

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.