Vi vill inte ha mer än minimiantal i KF

Det finns ingen demokratisk eller annan rationell anledning för att ha mer än minimiantalet på 51 mandat i fullmäktige.

Diskussionerna blir inte mer levande, partierna blir inte bättre på att balansera på den tunna linjen mellan lagom samarbete och knivskarp opposition, demokratin tar inte ett steg framåt. Vad som händer är att det kostar med pengar…

…och nuvarande majoritet får fler mandat (med nu gällande politiska förutsättningar).

I grafen nedan blir det plågsamt uppenbart varför man valt just 55 (av minst 51). Det är det antal mandat där Strängnäs än så länge rel. stabila politiska förutsättningar ger maximal utdelning för partier med de storlekar som majoritetens partier har nu.

Mandatfördelning

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.