Fullmäktige

Preliminär Flerårsplan för 2020-2022

Kommunen har för länge styrts av en politik med fokus på ekonomi och inte på hållbarhet. En kommun är sina anställda och det är som vi ser det omöjligt att klara kommande problem om vi inte är en attraktiv kommun att jobba i. Det kräver god arbetsmiljö. Det kräver fokus på utveckling. Det kräver att de anställda känner att de äger sin arbetsplats framgångar och problem. Låt tillit och de anställdas ansvar ersätta kontrollsystem, målstyrning och överdrivet utvärderingsfokus, liksom privatisering och interna köp- och säljsystem.

Strängnäs har idag flera stora problem som inte hanteras.

Sjukfrånvaron är den högsta i hela landet och trots åtgärder senaste tiden så har den i bästa fall stabiliserats. Det är en katastrof för personen och ett problem för kommunen.

Skolresultaten är inte tillräckligt bra, framförallt är det för många som inte klarar godkänt i alla ämnen. Segregationen inom skolan drabbar främst de som har behov av extra stöd.

Omsorgen har under flera års tid legat under hård kostnadspress och nödvändig förnyelse, digitalisering och utveckling av verksamheten har fått stå tillbaka. Det sätter kommunen i en dålig position för att klara av den demografiska utmaningen som fler barn, färre i arbetsför ålder att anställa och fler äldre medför.

Strängnäs hamnar högt på rankinglistor för miljö, men vi ser frånvaron av aktivt arbete med att förbättra våra vatten, att inget görs åt våra förorenade områden och att andelen fossila drivmedel i den offentliga verksamheten är alldeles för hög. Det räcker inte med fina planer, det krävs aktiva åtgärder och tillräckliga resurser.

Det här är Vänsterpartiets förklaring till hur det ska börja vridas åt rätt håll och finansieras så att framtida kommunmedborgare inte får mindre omsorgsinsatser och sämre service.

Läs flerårsplanen här… Preliminär Flerårsplan 2020-2022
Läs pressmeddelande här…Pressmeddelande Skuggbudget maj 2019

Kopiera länk