Val 2018

Detta är våra kandidater – David och Catarina, plats 1 och 2

Namn:Bild på David
David Aronsson

Aktuell i valet:
Första namn på kommunlistan,
även kandidat på riksdags- och landstingslistan.

Ålder:
44 år.

Vem är jag:
Jag är gift och vi har tre barn. Vi bor en nu bit utanför Strängnäs tätort och jag jobbar i Eskilstuna. Ett av våra barn har Downs syndrom, vilket skapar en speciell situation på många bra och några mindre bra sätt. Att ha ett barn med en ganska omfattande funktionsnedsättning definierar en som person. Som förälder växer man ofta med sina barn, jag är inte annorlunda. Jag har ett lugn, tålamod och en inre struktur som jag inte hade för tio år sedan.

Utanför politiken gör jag:
Jag jobbar med miljöskyddstillsyn. Min fru och jag har ett litet hobbyföretag kopplat till att vi är veganer. Utanför jobbet och politiken är jag även simtränare.

Nuvarande politiska uppdrag:
Ledamot och gruppledare i fullmäktige, vice ordförande i rådet för funktionshinderfrågor, ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i kommunstyrelsens personalutskott, ledamot i valnämnden. Ledamot i landstingsfullmäktige.

Vad jag vill göra:
Jag tycker det är fel att försöka spara sig in i framtiden. När det blir fler barn och fler äldre måste vi utveckla verksamheten för riktig effektivitet, inte skära ned.

Jag vill genomföra en så stor del som möjligt av Vänsterpartiets politik som ett starkt oppositionsparti, eller som en del av en majoritet.

Det går lätt att se att i många kommunala frågor är vi antingen så styrda av lagar och pengar från staten, eller är så eniga inom partierna att det är lite sak samma vem som styr. Däremot så är det i några viktiga och avgörande frågor stor skillnad på hur vi ser på kommunens verksamhet och vilken nytta den ska göra för kommunmedborgarna. Att låta Sossarna och Moderaterna styra en mandatperiod till är inget jag vill se. Smygnedskärningarna på skolan och välfärden har aldrig varit större än under denna mandatperiod.

Namn:Bild på Catarina
Catarina Hellmark

Aktuell i valet:
Andra namn på kommunlistan, även kandidat på riksdags- och landstingslistan.

Ålder:
54 år

Vem är jag:
Jag har valt att engagera mig politiskt för att påverka framtidens Strängnäs kommun. För allas lika rätt till ett bra liv oavsett storleken på plånboken. Flyttade till Strängnäs kommun 1976 med mina föräldrar. Hyresrätter och villa på landet med djur för att nu landat på Edsala Mariefred utan djur. Staden som har en idyllisk stadskärna med Gripsholms Slott, Mälaren inte att förglömma! Sambo, 5 barn och barnbarn

Utanför politiken gör jag:
Undersköterska/familjehem

Nuvarande politiska uppdrag:
Ledamot i styrelsen för Vänsterpartiet Strängnäs.
Ordförande för Vänstern i Svenska kyrkan i Mariefreds församling.

Vad jag vill göra:
Viktiga frågor!

Jobba aktivt för att det byggs hyresrätter i våra kommundelar!

Skolan ska ges förutsättningar för att klara utbildningsuppdraget,utifrån barn/elevers olika förutsättningar.

Socialtjänsten ska vara ett stöd när det behövs!

Viktigt att skola/socialtjänst samverkar där det behövs!

Goda kommunikationer är en förutsättning för framtiden.

Bevara stadsnära skogar/naturområden.

Viktigt att planera nya bostadsområden utifrån att alla kan ta sig fram trafiksäkert!

Kopiera länk