Därför gick jag med i partiet – Henrik (medlem sedan 2014)

Då jag upplever att vi fått ett samhälle där förpackningen har blivit viktigare än innehållet, där det har blivit viktigare att vara någon än att göra något, så upplever jag att vänstern som enda parti tar ställning mot individualiseringen. Utan att för den skull inkräkta på individens frihet, med andra ord värnar om individens rätt att säga Nej! utan att riskera möjligheten till att få tak över huvudet och mat på bordet.

För mig är det heligt att kunna säga Nej! då motsatsen leder till livegenhet och en osund beroendeställning till dem som har medlen. Eller som någon vis man sa: “Det finns ingen farligare fiende än den som är hungrig och utan alternativ”. Så samhällelig trygghet där allas lika värde värnas i en demokratisk ordning, eller varför inte kalla det att motverka hierarkisk segregation?

Självklart så får inte individens frihet ske på någon annans bekostnad, så mitt nej får inte leda till att någon annan mister rätten till sitt nej. Men då anser jag att det är bättre att vara i beroendeställning till samhället den dagen jag inte klarar av att få mat på bordet eller tak över huvudet än till någon ondsint husbonde vilket skulle leda till träldom.

Då jag har verkat som förtroendevalt fackombud och även skyddsombud närmast dem som är berörda under nästan hela mitt yrkesliv så har mina erfarenheter där präglat mig mycket, givetvis. Jag har funderat mycket över makt, till exempel positiv makt och negativ makt. Jag definierar då negativ makt som makten över andra, vilket allt för många strävar efter, och positiv makt som för mig betyder individens makt över sin egen situation, något som jag läser in i vänsterns ideologiska bas.

Så till sist för att sticka ut hakan lite så för mig framstår Vänsterpartiet som det enda partiet som är ”socialliberala” som finns kvar, utan att de erkänner det, övriga partier skulle jag påstå är nyliberalister som dyrkar marknaden mer än människan.

Jag valde inte vänstern för att bli någon utan för att stötta något som jag tror på.

//Henke

(Vill du också gå med? Här går det snabbt att göra det, följ länken)

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.