En flerårsplan för en hållbar kommun

Vänsterpartiets förslag till Flerårsplan 2019-2021 är klart.

Ni hittar förslaget här.

Flerårsplan 2019-2021

Det finns skillnader och likheter mellan vårt förslag och majoritetens beslut i kommunstyrelsen. Likheten är att vi delar många mål (vi lägger till ett klimatmål) och vi delar visionen för kommunen. Den stora skillnaden är att vi ser lösningen på kommande utmaningar på helt olika sätt.

Majoriteten sparar och skär ned med ett fokus på ekonomi och på att hålla nere skattesatsen. Vänsterpartiet ser istället behovet av att nu satsa, utveckla och optimera kommunens organisation så att vi står redo när antalet riktigt gamla människor och små barn ökar samtidigt som antalet i arbetsför ålder inte ökar på samma sätt.

Utmaningen är som vi ser det inte bara en fråga om ekonomi utan om att det helt enkelt också måste finnas personal som kan ge nödvändig omsorg och utbildning. Då måste Strängnäs bli en modern och effektiv organisation med hög frisknärvaro och ett bra rykte som arbetsgivare. Vi måste nu satsa på personalen och på att ta fram effektiva hjälpmedel som skapar en bättre arbetsmiljö och mer självständiga liv för de som behöver omsorg.

Det går inte att effektivisera bort sjukfrånvaro. Det går inte att spara sig till en välfungerande organisation.  Det går inte att skära ned för att nå hållbarhet.

David Aronsson

Gruppledare

Vänsterpartiet Strängnäs

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.