Bjud in mig och berätta vad du vill att vi ska arbeta med

Jag sitter och funderar på varför man ibland inte ser att kommunvalet och riksdagsvalet är olika. I riksdagen sitter alla partier som har blivit invalda och samma är det i kommunfullmäktige.

I regeringen sitter bara dom som har makten just nu, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, men i kommunstyrelsen sitter alla partier som har fått 4 mandat eller är med i en valteknisk samverkan. Då i kommunstyrelsen kan det vara samma partier som har mandat i kommunfullmäktige. Jag insåg förra gången jag satt i kommunfullmäktige att det finns olikheter mellan regeringen och kommunstyrelsen för i kommunen ska man samarbeta för att se till att det blir bra för så många det går i kommunen.

Sen har vi ett annat problem, att det inte i dag är så många medlemmar i dom olika partierna. Ofta är det på medlemsmötena man bestämmer vad man ska jobba för inom politiken. I Strängnäs är det 10 partier i kommunfullmäktige. Vi säger att det är mellan 50 – 150 medlemmar i varje parti, nu räknar jag på 150 och 10 partier och då blir det 1500 personer som har lättare att påverka vad som ska hända i Strängnäs kommun. Kolla hur många invånare det finns nu men hitta bara en siffra från 2015 och då var det över 34 000. Tar man bort 1500 från den siffran är det blir 32 500 invånare.

Jag är med på kommunlistan för Vänsterpartiet till valet i höst, och jag har ca 100 vänner och mina partikamrater och vad dom tycker vet jag. Men ska jag kunna bli en bra politiker i Strängnäs vill jag även få vet vad du vill att vi ska arbeta för i vår Strängnäs kommun.

Därför vill jag att ni bjuder in mig till er för att prata om hur vill vi att Strängnäs kommun ska utvecklar. Till ert arbete, idrottsklubben, dansklubben, pensionärsföreningen, om ni vill till släktmiddagen, vi kan få en trevlig diskussion om vad vi vill ska hända i vår kommun i framtiden.

Ni kan få tag i mig genom gula sidorna eller på nätet, slå på mitt namn Gunnar Bjälkebring.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.