Val 2018

Detta är våra kandidater – Yvonne och Gunnar, plats 5 och 6

Namn:Bild på Yvonne
Yvonne Knuutinen

Namn:
Yvonne Knuutinen

Aktuell i valet:
Femte namn på kommunlistan

Ålder:
58 år

Vem är jag:
Uppväxt i Stockholm. Flyttade till kommunen år 2000 med man och två barn. Vi sökte – och fann! – en bra skola och trygga förhållanden att växa upp i och engagemang för oss alla i Stallarholmen.

Nuvarande uppdrag:
Oberoende (f.d. MP) ledamot i fullmäktige, 2:e ordf i teknik- och servicenämnden samt ledamot i samhällsbyggnadsnämnden.

Jag är orädd och engagerad och på de svagas sida. Gick med i politiken år 2014. Vänsterpartiet är nu det självklara valet för mej, eftersom V driver de frågor som jag anser är allra viktigast för framtiden och dessutom är en generös organisation med högt i tak.

Jobbar med:
Familjen driver litet konsultföretag. Jag är arkitekt och marknadsekonom och nackskadad. Jag arbetstränar delvis genom politiken.

Vad jag vill göra:
Att utveckla demokratin.
Att lyfta upp miljöfrågorna i alla politiska beslut.
Att hyresrätter till alla ska byggas i kommunal regi.
Att kunna ge en jämlik, trygg och bra skola nära hemmet för alla barn.
Att kunna ge en jämlik, trygg och bra omsorg för alla omsorgsberoende.

Namn:Bild på Gunnar
Gunnar Bjälkebring

Namn:
Gunnar Bjälkebring

Aktuell i valet:
Sjätte plats på kommunlistan

Ålder:
Snart 62 år

Vem är jag:
Jag är en person tror på det goda hos dom människor som lever på jorden. Arbetar med att stödja och hjälpa ungdomar att hitta sitt sätt att leva ett bra liv. Tycker att jag är en positiv och godhjärtad medmänniska och att allt går att lösa.

Nuvarande uppdrag:
Inga

Utanför politiken gör jag:
Ledamot i FaCO, Familjevårdens centralorganisation. Pluggar till samtalsterapeut. Har familjehem med 4 barn eller ungdomar i huset.

Vad vill jag göra:
Jag vill arbeta för att skolan ska se sina elever och att man tillsammans hitta lösningar så fler elever mår gott och får betyg så man kan söka sin utbildning i framtiden. Även att vi tillsammans ger oss invånare chansen att få berätta vad man tycker är bra och vad man vill ändra på. Att vi tillsamman ser oss som Strängnäs invånare och vågar hjälpa om det behövs.

Kopiera länk