Våra kandidater i kommunvalet

Namn:
David Aronsson22

Aktuell i valet:
Första namn på kommunlistan

Ålder:
40 år

Jobbar med:
Tillsyn inom miljö och natur

Nuvarande uppdrag:
Gruppledare i fullmäktige

 Vem är jag:
Min familj flyttade till Selaön när jag var fyra år gammal och några år senare in till Strängnäs. Efter några år som student i Stockholm har jag provat både Vallbyvägen och Löt. Strängnäs är en bra plats att bo på så därför har jag blivit kvar. Numera är jag gift och vi har tre barn.

Om dagarna pendlar jag till Nyköping för att jobba med tillsyn inom miljöskydd och naturvård.

Jag är politiker för att jag vill kunna göra något lite åt de orättvisor som finns i samhället. Det naturliga för mig var att bli politiskt aktiv.

Vad jag vill göra:

Genomföra Vänsterpartiets politik som en del av en majoritet.

Om alla elever ska kunna klara grundskolan med tillräckliga kunskaper måste det bli möjligt att ha högre lärartäthet på de skolor och klasser där det behövs, därför vill jag att elevpengssystemet ändras.

Jag tänker se till att personalen inom omsorgen får en rimlig arbetssituation. Det ska finns tillräckligt med personal, men utan delade turer och heltid ska vara en rättighet.


Namn:
Sandra Blanksvärd12

Aktuell i valet:
Andra namn på kommunlistan

Ålder:
33 år

Jobbar med:
Psykolog inom mödra- och barnhälsovård

Nuvarande uppdrag:
Ersättare i Barn- och utbildningsnämnden

Vem är jag:
En småbarnsförälder med jord under naglarna, som bor i ett gammalt torp, odlar lite grönsaker och drömmer om självhushållning.

Till Strängnäs flyttade jag med kärleken en snöstormsnatt för drygt fyra år sedan.

Jag jobbar med förebyggande och hälsofrämjande arbete för små barn och deras föräldrar.

När jag själv fick barn blev det viktigt för mig att vara med och påverka samhällsutvecklingen. Därför gick jag med i vänsterpartiet.

Vad jag vill göra:
Världen bättre, vår livsstil hållbar och vårt samhälle jämlikt! …men på mer lokal nivå vill jag förbättra förutsättningarna för förskolan och skolan att utföra sitt viktiga uppdrag, verka för att Strängnäs kommun blir en bättre miljökommun samt verka för en kommun med ökad social rättvisa.


Namn:
Peter Hjukström18a

Aktuell i valet:
Tredje namn på kommunlistan

Ålder:
59 år

Jobbar med:
Arbetslös + Frilansande Afghanistanföreläsare

Nuvarande uppdrag:
Sekreterare i Vänsterpartiets lokalförening

Vem är jag:
Född och uppvuxen i Stockholmsförorten Hässelby Gård.1995 landade jag och min familj i vackra Mariefred och bostadsområdet Flora på Öster där jag är engagerad i den lokala Hyresgästföreningen.

Innan jag drabbades av arbetslöshet vid årsskiftet 2011/2012 hann jag med att arbeta i 16 år som metallarbetare/svetsare, 14 år som förbundssekreterare för biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén och 11 år som nationell projektledare för Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn.

Ända sedan tonåren har jag brunnit för att arbeta mot orättvisor och övergrepp, och för rättvisa och sammanhållning i Sverige och i världen.

Vad jag vill göra:
Jag vill medverka till att Vänsterpartiets rättvisepolitik får ett tydligt genomslag i vår kommun. Jag vill bidra till att kommunen utvecklas som en samlad enhet, vilket förutsätter att de mindre orternas och landsbygdens intressen tillvaratas på ett bättre sätt än i dag.

Som hyresgäst vill jag arbeta för att det byggs fler och mindre hyreslägenheter i kommunen. Som långtidsarbetslös kommer jag att aktivt driva frågor som konkret bidrar till att pressa ner arbetslösheten och jag vill avskaffa den förnedrande FAS 3. Kommunen ska kunna erbjuda meningsfull sysselsättning där de anställda har kollektivavtal och får relevant arbetslivserfarenhet.


Namn:
Tanja Henriksson19a

Aktuell i valet:
Fjärde namn på kommunlistan

Ålder:
66 år

Jobbar med:
Pensionär sedan 2010 men som föreningsmänniska, aktiv inom FUB och med ett politiskt engagemang så är almanackan ofta fulltecknad

Nuvarande uppdrag:
Fullmäktigeledamot, Ledamot i Socialnämnden

Vem är jag:
Uppvuxen i Tornedalen. Efter socionomexamen vid Umeå Universitet kom jag till Sörmland 1973. Har bott i Strängnäs kommun sedan 1978, först i Åker och sedan 1983 på Selaön.

Har arbetat med missbrukare / familjer inom Stockholms Stad i över 30 år, men även inom kommunal socialtjänst.

Är gift och har två vuxna söner.

Vad jag vill göra:
För mig är välfärdsfrågorna viktigast. Alla våra gamla ska ha rätt till äldreboende i sin kommundel och vid en tid då man själv inte orkar eller vill bo kvar hemma. För demenssjuka måste det finnas särskilda boenden i tillräcklig omfattning och med hög personaltäthet.

Jag kommer att arbeta för att tempot ska öka när det gäller att göra Strängnäs tillgängligt för alla. Även för att den rättighet till Ett Gott Liv som de utvecklingsstörda har enligt lag, inte ska utsättas för nedskärningar.

Framför allt ska jag arbeta för att våra äldre och funktionsnedsatta inte blir handelsvaror på den privata marknaden.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.