Flygblad: Vapenexport är ett val. Vi säger nej. Vad säger du?

Varför ska vi sälja vapen till diktaturer?

Sverige är i dag en av världens stora vapenleverantörer. Under den borgerliga regeringens tid vid makten har dessutom vapenexporten till icke-demokratier nästan fyrdubblats. Vapen för miljarder går till länder som systematiskt förtrycker sin befolkning.

I flera av dessa fall har affärerna finansierats med svenska exportkrediter, det vill säga statliga lån för att sälja till utlandet. Det innebär att vi använder de svenska skattebetalarnas till att låna ut pengar till diktaturer för att de ska kunna köpa vapen från Sverige.

Kan vi i Sverige verka för mänskliga rättigheter och fred när vi samtidigt beväpnar diktaturer som bryter mot mänskliga rättigheter? Vi menar att det inte går. Därför vill vi införa ett strikt demokratikriterium.

Ingen demokrati – ingen vapenexport!

Ladda ned flygbladet här, det är avsett att vara dubbelsidig A5.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.