Lägre avgifter för ungdomar

Detta är vad jag (David) sa på KF den 26 mars angående ett förslag att göra en mindre höjning av avgifterna för att använda idrottsanläggningar.

Jag tycker att det är lite farligt att tolka uteblivna remissvar som att man accepterar ändringen, kan lika gärna vara baserat på att man inte tror sig kunna påverka beslutet.

Höjningarna är ju inte dramatiska och kan kanske vara motiverade utifrån kostnadsökningar. Däremot så tycker jag ändå att idrott för ungdomar ska vara i stort sett avgiftsbefriat.

Vi vill att ungdomar rör på sig. När kostnaderna för träning antingen medför höga medlems- och träningsavgifter eller att man får springa runt och samla ihop pengar till verksamheten, genom exempelvis försäljning av lotter, så minskar antalet tränande ungdomar. Det kanske inte är många som försvinner men som jag ser det är det onödigt och riskerar att drabba redan utsatta ungdomar.

Jag förstår inte riktigt heller varför avgiften för användning av konstgräsplaner vintertid är samma för ungdomar och vuxna. Det framstår inte som om det är i enlighet med nämndens uttalade princip att ungdomar ska betala mindre.

KF 11

Jag yrkar i första hand att
avgifterna för ungdomar korrigeras så att de aldrig överstiger halva avgiften för vuxna.

och i andra hand att
avgiften för användning av konstgräsplaner under dec till mars sänks till 300 kr för ungdomar.

David Aronsson, Vänsterpartiet

    Yrkandet avslogs

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.