SD.. släng koftan!

Efter mycket om och men och tekniskt strul med min dator (inte den smått fantastiska websändningssidans fel, http://webservice.se/ondemand/ för övrigt) så ha jag nu lyckats lyssna på det inlägg i vision 2025-debatten som Margit Urtegård (oberoende) blev polisanmäld för. Jag kunde tyvärr inte delta på det fullmäktige och missade den debatten.

”…Fast vi har ett parti här i salen som är ett rasistiskt parti med himla många nazistiska företrädare runt om landet över…” – Margit Urtegård (oberoende) i näst sista inlägget på Vision 2025-debatten på KF den 19 dec 2011.

Är detta på allvar? Jag kan ju tycka att det bara finns ett parti i fullmäktige som har en massa nazistiska företrädare runt om i landet och som för en rasistisk politik (med ”rasistisk” i en bred tolkning) men Margit nämner ju inte ens Sverigedemokraterna och hänvisar inte alls till de lokala företrädarna, snarare tvärt om.

Är det inte iallafall lite olagligt att göra okynnesanmälningar för propagandasyften?

Hur kan det vara förtal om man uttrycker en politisk åsikt bara för att den berör mottagaren illa? Man kanske skulle ha polisanmält alla som kallat de partier jag företrätt för kommunister (och då syftat på en negativ tolkning av stalinisternas förtryckarstat i Sovjetunionen) och mig själv för allt möjligt i samma riktning. Jag berörs illa av det som stalinisterna gjorde i kommunismens namn, är det grund för förtalsanmälan om folk kallar mig för stalinist?

Många högerpolitiker anser att ”kommunismens” brott är i samma storleksordning som nazisterna. Vad är då skillnaden om jag bli kallad stalinist av en moderat och om en sverigedemokrat blir kallad nazist? (bortsett att det det första är direkt öga-mot-öga och det senare indirekt i en debatt)

Skillnaden är enkel… jag har aldrig satt på mig den ”offerkofta” som Margit Urtegård nämner i ett tidigt inlägg i samma debatt. Vänsterpartiet har inte baserat hela sin politiska existens på ett vi-få-i-den-tysta(de)-majoriteten-mot-de-många-gnäll som SD gör.

Okynnespolisanmälningar är ett, tyvärr, effektivt trick att få till utrymme i media i frånvaro av seriös eller intressant politik. Det har ju cirkulerat viss kritik mot Margit för att hon skulle ha bjudit in SD till att kunna utnyttja sin offerroll. Jag kan inte se det. Det är en naturlig del av demokratin att politiker har rätt att i en debatt uttrycka att man anser att ett parti är rasistiskt. Hur ska vi annars uttrycka det?

Fru ordförande, jag anser att x-partiet är ett parti som framför en politik som kanske inte i tillräcklig utsträckning tar hänsyn till allas lika värde oavsett deras etniska bakgrund… ?

Jag kallade majoritetens företrädare för ”gulliga” förra KF, jag hoppas nästan att någon tog lite illa upp (naiv? okunnig? småkorkad?). Kan inte någon i S ta på sig offerkoftan och polisanmäla oss/mig så att vi också kan få en sida i Strängnäs tidning? Säg något elakt om mig nästa KF så återgäldar jag tjänsten. Gratis tidningsannons! det är väl inte illa?

David Aronsson
Ordförande V Strängnäs

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Margit Urtegård skriver:

    Hej David. Vill säga tusen tack till dig och Vänsterpartiet för att ni backar upp mig i denna fråga. Det är aldrig roligt att stå ensam när hela havet stormar.

    Med vennlig hilsen
    Margit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.