Vad vi pratade om på senaste gruppmötet

Bara för att ni som inte var med och ni som skulle kunna vara intresserade av att vara med ska kunna se vad vi pratade om senast så får ni här lite insikt i lokalföreningens inre liv…

I går kväll (23 februari 2012) hade vi gruppmöte där vi diskuterade lokal politik och annat smått och gott…

Vi var 11 personer som med hjälp av en macka var höll ut mellan 19:30 och 23:00.

På dagordningen stod framför allt rapport och genomgång av de nämnder vi är representerade i samt förstås KS och KF. Detta till synes småtråkiga innehåll blev en livlig diskussion om flera ärenden i olika nämnder (kultur, social, BUN) allt från folkomröstningen om skolans stadieindelning till verksamhetsområden för kommunalt VA (dvs vilka områden med egna vatten- och avloppslösningar som ska få möjlighet/tvingas att anslutas till kommunalt VA).

Vi stödjer för övrigt utan reservationer kravet på folkomröstning. Frågan är möjlig att rösta om och rätt antal personer har begärt att den ska genomföras. För oss är det en fråga om demokratisk hederlighet. Att majoriteten nu genomför en stor omorganisation av personalen och eleverna samt genomför fysiska förändringar i skolmiljön när inget tyder på  något annat än att det blir folkomröstning i frågan i höst är inte i linje med vad vi tycker är rationellt eller ett agerande som inspirerar till politiskt aktivitet och stärker förtroendet för den lokala politiken (agerandet antyder att majoriteten oavsett utgång av folkomröstningen tänker strunta i resultatet).

I övrigt funderade vi på hur vi bättre ska nå ut till strängnäsborna, och då kanske speciellt de områden där vi inte klarat att vara så aktiva hittills. Vi ökar i medlemsantal och vi känner av en stärkning i opinionen… det ger en styrka och optimism som vi nu ska hålla igång på bästa sätt. Ni kan ju se detta inlägg som en första liten del av att vi nu bli mer aktiva.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.