Insändarsvar kring skolan i Strängnäs

Denna insändare publicerades i Eskilstuna-Kuriren med Strängnäs tidning i slutet på januari.

Majoritetens gruppledare i Strängnäs framför i en insändare den 11/1 en del kloka argument för hur viktigt det är med en bra skola och fritidsverksamhet för barn.  Vi ställer upp på de flesta av de vackra orden. Det är bara det att mycket av det de skriver inte kopplar till verkligheten. De räknar upp flera bra satsningar men det mest grundläggande för att få en skola och fritids med bra kvalité fattas, nämligen tillräckligt med personal. Fritids i vår kommun har bland de största barngrupperna i Sverige och har väldigt få fritidspedagoger i verksamheten.

Under de senaste sex åren så har personaltätheten på fritids i Strängnäs, enligt Skolverkets statistik, gradvis nästan halverats. Andelen personal som har pedagogisk högskoleutbildning har sjunkit från hälften till en tredjedel. Ingen annan kommun i länet har genomgått en så omfattande omställning till det sämre.

Ingrid Fäldt (s) och ni andra gruppledarna skriver att ni vill ha fler pedagoger i skolan. Ni har ju majoritet – gör något åt det! Vi har år efter år hört era partier prata om fler pedagoger. I praktiken har ni istället skurit ned pengarna som ska betala för det, årets budget är ingen avvikelse. Ni säger att ni skapar goda förutsättningar för att våra barn ska få stimulans och känna trygghet. Det tycker inte vi att ni gör. Mittenalliansens upprustade lokaler kommer öka hyrorna även i grundskolan. Kommer barn- och utbildningsnämnden få täckning för det, eller går låg skatt och snygga lokaler före pedagoger även denna gång?

David Aronsson
Lasse Pettersson
Vänsterpartiet Strängnäs

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.