Kommentarer och uttalanden

Sverigedemokraterna får svar på interpellation, av oss och andra

Detta är vad jag sa (i princip, jag kan ju ha sluddrat lite) om Sverigedemokraternas interpellation (länken visar både Jens Perssons (C), KS ordf. svar och interpellationen) angående kostnader för mottagande av flyktingar. Se även min debattartikel om interpellationen och mitt svar på SD:s svar (som jag inte sett på nätet, vilket är synd för det var ett hemskt svar).

KF § 26b (Svar på Sverigedemokratisk interpellation (=skriftlig fråga) kring flyktingmottagande)

Erik Berg (SP) försökte stoppa interpellationen för att den inte var kommunalpolitik. I vilket fall så känns den inte som kommunalpolitik, men eftersom den fick framställas…

SD skriver att de nationella kostnaderna uppgår till 200 miljarder för invandringen. Det gör de, men samtidigt uppgår kostnaderna för oss infödingar till 1400 miljarder och intäkterna från personer med invandrarbakgrund till nästan 200 miljarder. Man måste ju ta med intäkterna när man beräknar faktiska kostnader, men det glömde SD bort.

Om vi då gör kommunalpolitik av Sverigedemokraternas tankegångar kring att jämföra grupper och deras ekonomiska effekt. Gruppen män under 40 år behöver ha en sysselsättningsgrad på knappt över 30% för att bli lönsamma för staten, för att man kostar så lite. Det är faktiskt svårare för oss som är infödingar att bli lönsamma eftersom vi dragit på oss en skuld som barn och ungdomar för den sociala service vi direkt eller indirekt fått.

Nu blir det ironi…

Kan vi inte ta den kunskapen till oss och styra så att vi bara accepterar inflyttning av män under 40 år. Samtidigt kan vi genom bostadspolitik och usel äldreservice se till att alla gamlingar, oavsett om de är födda i Sverige eller inte, flyttar till andra kommuner. Vi kommer gå något så sanslöst plus i kommunalbudgeten. Det är ju därför vi är här… eller nått sånt.

Skämt och sidor så är interpellationen horribel. Plagierad nätpropaganda, slarviga oprecisa beräkningar, ledande frågor och egentligen bara en bekräftelse på vad alla egentligen vet. Kostnaderna är bara ett sidospår, SD vill helt enkelt inte skydda folk som flytt hit från krig och förföljelse, för som de skrev i tidningen häromdagen… deras medmänsklighet och humanism inkluderar bara landets befintliga innevånare.

David Aronsson
Gruppledare i KF och ordförande V Strängnäs

Kopiera länk