Jag lutar åt Paulinska

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Lasse P skriver:

  Kulturen behöver plats, stod det på ett plakat i Paulinskas konsertsal i eftermiddags. Då höll ett par av kommunens körer och orkesterföreningen en manifestation för att få ”sitta kvar i orubbat bo”. Jag kan gå med så långt i manifestationsarrangörernas krav att jag tycker att ”deras” konsertsal inte ska behöva få vare sig sämre akustik eller färre åhörarplatser.
  Vad som inte framgick av de olika ”talarna” på manifestationen var inte oväntat att kommunfullmäktige är i behov av en bättre plenisal. Det tycker jag att politiken, alltså demokratin behöver, men jag vet inte hur stort behovet är och hur brådskande det är att hitta ett alternativ till Djäknehallen. Jag ser också gärna att det blir en fullmäktigesal i kommunens egna lokaler. Än så långe är jag inte beredd att sätta ner foten – jag vill ha mer fakta först. Jag kan hålla med om de mesta av Davids argument och synpunkter. Tycker däremot inte att det är ”snyggt” att ställa kulturskolan mot konsetsalen. Kulturen behöver nog generellt mer den kommunala budgeten kan jag spontant tycka. I alla fall om Strängnäs ska skylta meda att man är en kulturstad. Kan det gå att förena konsertsal med plenisal för KF så tycker jag det är bra. Men som sagt, min principiella synpunkt är att kulturen inte ska, enkelt uttryckt, behöva skära ner på grund av att kommunfullmäktige behöver en bättre sammanträdeslokal.

  Sedan tycker jag det hela från början är klantigt skött av den politiska majoriteten och tjänstemännen. Först basunerar man ut att konsertsalen ska bli en ny plenisal för KF, sedan försöker man negligera protesterna, därpå backar man lite, men svarar inte på protestgruppens brev annat än som en insändare, för att sent omsider bjuda in de berörda musikutövarna till samtal kring ombyggnaden. Det hade varit bättre om det hade varit en omvänd ordning.

 2. David Aronsson skriver:

  Det hade inte varit ”snyggt” att ställa skola eller åldringsvård mot körer och orkesterföreningar. Att det finns en begränsad påse pengar är vi ju alla egentligen överens om, så utifrån det så prioriterar jag iallafall bredkultur för barn över det mesta i kulturväg.

  Jag ser dock det hela som en fråga om att förbättra kvaliteten på KFs möten ur miljö, ekonomi/tid och demokrati/spridningssynvinkel. Om det har aspekter på andra områden så får det väl hanteras ordentligt men det är för mig av underordnad karaktär.

 3. lasse p skriver:

  Min kommentar om vad som är ”snyggt” var inte å välbetänkt – håller med om breddkultur för barn…!
  Kan dock inte hålla med dig kring ditt andra stycke. Min principiella uppfattning står jag fast vid: kulturen ska inte behöva få sämre villkor för att KF behöver bättre dito.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.