Nya partiledare

Va skönt och bra att Jonas Sjöstedt nu har klivit fram och deklarerat att han vill bli partiledare! Det var ett mycket välkommet besked! Dessutom har han redan tidigare sagt att han är för ett delat ledarskap; en man och en kvinna. Det tror jag också starkt på.  Hoppas nu bara inte att det nödvändiga politiska utvecklingsarbetet inom partiet därför, alltså p.g.a. fokuseringen på partiledarfrågan, nu stannar upp.  Det är också nödvändigt.  (Det som kommer här nedan har jag skrivit i en kommentar på ett inlägg av min partivän Patrik Renfors på Facebook. Jag tror att det kanske också kan stå för sig självt)

Jag tycker inte man kan säga att media har gjort ett dåligt arbete i bevakningen av partiledarfrågan inom V: Att den kommit upp nu beror väl mest på att Lars Ohly redan har börjat kratta manegen inför kongressen nästa år. Jag säger inte att det är fel, men det har ju tydligare fört upp frågan om vem som ska leda partiet efter kongressen 2012. Sen gick korken ur flaska när Lena Olsson gick ut och deklarerade Dalarnas DS uppfattning. Förstår inte snacket om mediedrev när det gäller medias rapportering i den här frågan. Tycker t o m DN idag på nyhetsplats hade en saklig redogörelse för läget. Min uppfattning är att Lasse O inte har tillräckligt förtroende inom väljarkåren, det räcker inte att har haft det inom partiet. Han har dessutom lett partiet i fyra förlustval i rad.

Vi behöver ledare som inte förknippas med begreppet kommunism. Visst gjorde Josefsson ett tendentiöst program, men det byggde på vad Ohly sagt och gjort under åren. Jag tro det bara var på en punkt Josefsson kunde beslås med att komma med felaktiga uppgifter. Det finns ingen anledning att Jonas Sjöstedt, som jag tillsammans med Josefin Brink vill se som våra nya partiledare 2012, skulle utsättas för ett liknade mediedrev som det Ohly då utsattes för. Han har ett annat politiskt förflutet, utan framskjutande positioner vare sig i ungdomsförbundet eller i partiet under den period partiet inte var så tydlig i sitt avståndstagande av ”Sovjetkommunismen”. Jag tycker att Sjöstedt sen han kommit tillbaka till Sverige tydligt visat vilken bra kommunikatör han är och hur påläst och skicklig debattör han är. Att han dessutom mycket flitigt publicerar sig och visar framfötterna och visar en starkt politisk drivkraft gör honom inte sämre som en stark partiledarkandidat. Dessutom sticker han inte ut politiskt inom partiet, med det menar jag att han inte lätt kan etiketteras vare sig som det ena eller andra.

                                    Lasse Pettersson

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *