Pressmeddelande

Vänsterpartiet i Strängnäs har flera gånger påpekat att man i lågkonjunktur bör tidigarelägga investeringar. Att snåla då gör att man går miste om lägre byggkostnader och att lågkonjunkturen inte motverkas. Det måste dock alltid finnas en tydlig kommunal nytta och behovsuppfyllelse med en investering.

I en motion föreslår Strängnäspartiet att kommunen utreder möjligheterna för att bygga en tempererad utomhuspool på Visholmen. Vänsterpartiet tar helt avstånd från sådana tankar och planer.

Vi vill lägga kommunens pengar och resurser där det finns faktiska behov. Det är för oss uppenbart att kommunens idrottsanläggningar under lång tid fått stå tillbaka och flera av dem ser idag rätt anskrämliga ut. Skolidrott och breddidrotter som t.ex. fotboll måste för att vara attraktiva ha bra anläggningar. Det är viktigt för folkhälsan att ungdomar lockas och stimuleras till fysisk aktivitet. Därför ser vi också gärna en satsning på spontansport i form av näridrottsplatser.

Visholmen är en resurs, men det är också ett område vars utseende har varit accepterat under många år. Att vattenverket lagts ned medför en möjlighet att ersätta det med annan verksamhet, det medför inte ett plötsligt exploateringstryck. Vi skulle dock gärna se t.ex. någon form av inomhusförlagd musik- och kulturscen, gärna kombinerad med restaurang eller kaffe, där vattenverket låg.

Vi ser idag inget akut behov av att exploatera och ändra Visholmens utseende. Den har sett ut på i stort sett samma sätt i många år och kan vänta tills kommunens ekonomi är bättre. Det finns heller inget behov av en tempererad utomhuspool som motiverar investerings och driftskostnaderna för en sådan. Att placera en pool bredvid ett fullt funktionellt utomhusbad och i direkt närheten till en simhall är också en mycket udda idé.

Vänsterpartiet Strängnäs
2009-12-30

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. lasse p skriver:

    Tråkigt och lite typiskt att tidningarna inte på något sätt nappade på det! Eller är det nåt som gått mig förbi?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.